АРХИВНЕ ВЕСТИ

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[16.06.2014 - Суборганизација такмичења на Златибору. Златибор 2014]

[22.04.2014 - Данас је наше Спортско друштво богатије за још једну  званичног пилота параглајдерa]

[18.04.2014 - Наставак борбе против ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА]

[25.02.2014 - Група ПОБУЊЕНИХ СПОРТСКИХ ДРУШТАВА АРИЉА поротив ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА je jaча ...]
[21.02.2014 - Приватни Спортски савез Ариља]

[05.01.2014 -  Година почиње веома активно и већ од 01.01.2014 се праве соло и тандем летови ...]

[18.04.2014 - Наставак борбе против ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА

 

16.11.2014 - Поштовани пријатељи,

Дан после завршетка КУРСА ОТВАРАЊА И ПРЕПАКИВАЊА РЕЗЕРВЕ импресије остају ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ, уз све недеостатке и проблеме са којима смо се као огранизатор суочили, сматрамо да је ова манифестација УСПЕШНО ЗАВРШЕНА. Наиме ово је први пут у историји српског ваздухопловства да се овакав курс, можемо назвати безбедности, одржава у зазвореном простору тј. спортској хали у Пожези, а такође и на систему љуљашке јер се такво кретање пилота може догодити и у реалним условима а самим тим смо и проверили наше способности да када буде требало поступимо исправно ... Прво бих морао да се захвалим: Клубу борилачких и екстремних спортова “Соко” из Пожеге. Без чије помоћи и у опреми и знању небисмо могли БЕЗБЕДНО да организујемо исто, у исто време још морам да се захвалим и Спортским објектима Пожеге који су нам изашли у сусрет и са разумном ценом помогли да ово организујемо на најбољи начин на који смо знали и умели. У исто време морам да упутим и критику нашој матичној општини Ариље јер и после три године мољакања и курте и мурте локалне администрације нисмо могли да закупимо тј. платимо термин у Спортску халу у Ариљу, такође у ову курту и мурту спада и ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ који троши комплетан буџет општине Ариље за спорт, а о томе што у том савезу нису све спортске организације из Ариља питајте исту курту и мурту. Пропусти које смо као организатор имали су оправдани и само су споредни, ипак ово је све финансирано из скромне котизације од 1200.00 дин и из сопствених средстава чланова нашег Спортског Друштва. Надамосе даћемо убудуће постојати и за нашу сопствену општини и даћемо моћи више да учинимо у ономе што су пропусти и што смо остали дужни учесницима су: рекламне мајице учесницима, снимање целе манифестације да и покољена преко видео снимка могу учити процедуру препакивања резерве ... Да не дужимо причу “НАДАМО СЕ ДА СМО ОД ДАНАС МАЛО БЕЗБЕДНИЈИ У ВАЗДУХУ”.

07.11.2014 - Екипа “Ариљские екстремни спротови” учествује у триатлону “Беране 2014” који се састоји из бициклизма, трчања и параглајдинга. Наиме сличану идеју већ пар година имамо и ми али пошто за нашу матичну општину и не постојимо, засада је то у нечијој фиоци :( Но прича иде даље, са овим ми смо једина клупса екипа која је се појавила на истом такмичењу, но наш циљ ле и постигнут и много тешкој конкуренцију где је било и доста државних репрензентативаца и Црне Горе и Србије ми смо на златној средини :) није све ни у парама од награда за коју се већина бори. Организатору ПК “Наша Крила” Беране за скидамо капу све је беспрекорно функционисало а пропусте остављамо да се исправе за следећи пут. Састав наше екипе је: бициклиста Петар Гавриловић, тркач: Вељко Василијевић, пилот параглајдера: Александар Ћирковић

16.06.2014 - У сарадњи са Ваздухопловним Савезом Београда, ВСК “Кошава” Београд, ПК “Цирус” Златибор помажемо и учествујемо у организацији Трофеј Београда - Златибор 2014. И то на теренима Чигота Златибор. Такмичење ће се одржати 21 и 22 јуна 2014 године на терениму Чигота Златибор.

22.04.2014 - Данас је наше Спортско друштво богатије за још једну  званичног пилота параглајдера. Наима наш члан Милош Милићевић је дуспешно положио теоретски у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије а такође и практичан део. Такође као и остали наши пилоти све је финансирано из споствених средстава јер идаље за нашу Општину и Државу и не постојимо и зато им једно велико ХВАЛА јер не морамо да љубимо дупе никоме у СО Ариље.

18.04.2014 - Поштовани пријатељи,
  Поводом овог проблема обавештавамо Вас да смо дошли до канцеларије ЕУ у Бриселу за питања усаглашавања прописа са прописима ЕУ и у досадашњим разговорима људи се питају да ли је то још негде у Европи могуће, наиме следећи корак на који идемо је да се преведу документација о оснивању ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА тј. СТАТУТА ИСТОГ ПРИВАТНОГ УДРУЖЕЊА НЕКОЛИЦИНЕ "СПОРТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА" У АРИЉУ.
   Овом приликом позивамо СВЕ Ариљце који су у могућности да нам помогну у истом наравно оне и који желе да у Ариљу имају бар једну ПОШТЕНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ да нам помогну у преводу истих докумената у старту имамо 48 А4 странице.
   Такође овом приликом позивамо и све који имају примедбе и сугестије које би могли да додамо у овај докуменат молимо Вас да нас у што краћем року контактирате на наш е-mail: a.cirkovic@ares.arilje.co.rs, на тел: 063 691 729 или пак на нашу ФБ групу: https://www.facebook.com/groups/361718740633920/

Унапред захвалан свима на досадашњој и будућој сарадњи по овом питању.
Александар Ћирковић
председник Спортског Друштва "Ариљски екстремни спортови"

 


25.02.2014 - Група ПОБУЊЕНИХ СПОРТСКИХ ДРУШТАВА АРИЉА поротив ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА је јача за још два члана  На јучерашњем састанку смо почели припреме за позив на јаван скуп испред Скупштине Општине Ариље, детаљан план и датуми ће бити накнадно објављени пошти ориђемо све законске процедуре око пријављивања и администрације, а ово је информација да ИДЕМО ДАЉЕ И ДО КРАЈА. Док Скупштина Општине Ариље не поништи СТАТУТ ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА и сва спортска друштва у општини не формирају СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉЕ и то не као претходни под окривљем ноћи и у кафани него поштеним односом према свим СПОРТСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА у Ариљу и ту по следећим корацима:

1. Формирање СТАТУСНЕ КОМИСИЈЕ улазе све спортске организације на територији Општине Ариље, са својим предлозима за измену ПРИВАТНОГ СТАТУТА СПОРТСКОГ САВЕЗА који је предложио председник СО Ариља госп. Зоран Тодоровић.
2. Расписати ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ опет улазе све спортске организације на територији Општине Ариље која ће усвојити СТАТУТ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА, а припремила га је и ускладила СТАТУСНА КОМИСИЈА и става 1.
3. На изборној СКУПШТИНИ СЕ кандидују функционери ПРЕДСЕДНИК, ПОДПРЕДСЕДНИК, ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР, УПРАВНИ ОДБОР, НАДЗОРНИ ОДБОР ...
4. И на крају се УСВАЈА СТАТУТ који се неће мењати сваки дан.

НАДАМО СЕ ДА ЋЕ СЕ ДАНАС И ОВИ НАШИ ЗАХТЕВИ ЧУТИ СА СКУПШТИНСКЕ ГОВОРНИЦЕ СО АРИЉА ПРЕКО МОЖДА И ЈЕДИНОГ НАРОДНОГ ОДБОРНИКА У СО АРИЉЕ ГОСП. ДРАГИШЕ ТЕРЗИЋА

П.С. Продавац магле Госп. из Спортског Савеза Србије такозвани професор који је вероватно диплому купио у Бубањ Потоку у Београду. На састанку за проширење ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА је сва спортска друштва упозорио да законски АЛИ НЕ И МОРАЛНО може да се оснује ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ и са три члана. Такође је све уценио да неће добити ни једног јединог динара из буџета за спорт ако не уђу у ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА кога води "ТАТА", и Тати дао овлашћења да сам распоређује средства из Буџета за спорт СО Ариље како се коме ко свиди. Спортско друшрво АРИЉСКИ ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВИ никада нису и никада неће учествовати у ПРАЊУ НОВЦА ИЗ БУЏЕТА ЗА СПОРТ СО Ариље.

ДОКУМЕНТАЦИЈУ ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА можете скинути погледати и коментарисати са ове странице а линк до докумената је испод текста.

https://www.facebook.com/groups/361718740633920/files/
21.02.2014 - Данас Председник СО Ариље госп. Зоран Тодоровић самоиницијативно формира Приватни Спортски Савез Ариља. На састанку у Спортскох хали присуствују и “ПРОДАВЦИ МАГЛЕ” из Министарства омладине и спорта ... По том питању наша морална обавеза је да Вас обавестим да је у сарадњи Министарства омладине и спорта Републике Србије и Скупштине Општине Ариље и њеног председника госп.Зорана Тодоровића данас формиран ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ са три члана, погађајте која, и ко носи које функције, можемо само да претпостављамо да ће та три клуба учествовати у расподели средстава из буџета за спорт СО Ариља. Молимо све одморнике СО Ариља да томе стану на пут и да донесу одлуку да СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА МОРА ДА БУДЕ НЕСТРАНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И САСТАВЉЕНА ОД СВИХ СПОРТСКИХ ДРУШТАВА У ОПШТИНИ АРИЉЕ.
Наше примедбе на статут које је усвојило ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ се налази на адреси: 
http://arilje.co.rs/Primedbe-SSOA.doc
Овим путем позивамо ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА и СКУПШТИНУ ОПШТИНЕ АРИЉЕ као оснивача тог савеза да прогласе свој СТАТУТ као јаван на интернету. Ако неће да поставе оргинал ми ћемо морати да поставимо исти докуменат само у копији пошто такав поседујемо.
Такође овим путем позивамо Министра у оставци Министарства омладине и спорта госп. Вању Удовичића да процедуру стварања ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА врати на почетак и да захтева да у раду ОПШТИНСКОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА УЧЕСТВУЈУ СВЕ СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДА ТАЈ СТАТУТ БУДЕ ЈАВАН А НЕ ТАЈНИ КАО САДА. То је поштено, а ако неко друкчије молимо Вас да нам се без икаквог предрасуда обратите и да нас ДЕМАНТУЈЕТЕ.

С поштовањем
Председник Спортског Друштва АРЕС - Ариље.
05.01.2014 - Година почиње веома активно и већ од 01.01.2014 се праве соло и тандем летови што смо овековечили у нашем првом видео клип-у Крај 2013 и почетак 2014. У овим акцијама поред нашег Спортског Друштва на Златибору су примећени и Дарко и Сања Пантић, Шмака, Бујић тј. комплетна екипа из Ужичке Републике :)

HomeAnim

facebook.com/SportUnionAresyoutube.com/user/ciroariljepanoramio.comgoogle+vk

Switch to English version of web-site

 

Akcije: Аrilje extreme sport show 2011, Meтео Параглајдинг Малич 2013, Kurs otvaranja i prepakivanja REZERVE,

 

Software (r) 2008-2016 by Ana computer, Arilje + 381 63 691 729 cirkovic@arilje.co.rs
Пројекат је и оптимизован је за резолуцију 1024х768 и Microsoft Internet Explorer  9.хх или Mozilla FireFox 12.0хх или новији, Google Chrome 20.x  или новији
Сва ауторска и остала права припадају исључиво СПОРТСКОМ ДУРШТВУ “АРИЉСКИ ЕКСТЕМНИ СПОРТОВИ”